Siirry sisältöön
Ota yhteyttä
Lue lisää
Lue lisää
Lue lisää
Lue lisää

Case Kiilto: Kokonaisvaltaista valuuttariskien hallintaa yli kymmenen vuoden ajan

Kiilto Oy on reilu satavuotias perheyhtiö, joka toimii Itämeren ympäristössä: Suomessa, Skandinaviassa ja idässä. Kiillolla on neljä eri liiketoiminta-aluetta, joista suomalaiset parhaiten tuntevat hygieniakuluttajatuotteet. Tämän lisäksi Kiilto toimii rakentamisen tarvikkeiston, teollisen liimauksen ja ammattilaishygieniatarvikkeiden parissa. Yrityksen liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa.

Operandi ja Kiilto ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, vuodesta 2008 lähtien. Yhteistyön ytimessä on valuuttasuojaus. Kiilto toimii kansainvälisesti eri valuuttojen parissa, joten kurssimuutoksilla on vaikutusta tulokseen ja tekemiseen merkittävästi. Operandi tarjoaa Kiillolle kokonaisvaltaista apua valuuttariskien hallintaan. 

Myllerrys markkinoilla toimi lähtölaukauksena yhteistyölle

Operandin ja Kiillon välinen tekeminen on jatkunut jo reilusti yli kymmenen vuoden ajan.

Yhteistyö alkoi finanssikriisin aikaan, jolloin talousmaailmassa luonnollisesti tapahtui paljon ja valuutat olivat myllerryksessä. Toiminta käynnistyi konkreettisesti Operandin suunnittelemasta suojausstrategiasta, joka esiteltiin hallitukselle ja jonka perusteella aloitettiin jatkuva yhteistyö.

–Vaikka yhteistyön alkusysäyksenä oli finanssikriisin aiheuttama kuohunta markkinoilla, koen, että ulkopuolinen asiantuntija on tärkeä tilanteessa kuin tilanteessa, sillä riski on aina olemassa. Äkkinäiset muutokset valuuttakursseissa voisivat johtaa isoihin haasteisiin yrityksen toiminnan kannalta, kertoo Arto Raivio, Kiillon toimitusjohtaja.

–Operandi seuraa alan asiantuntijana valuuttoja ja niiden kehitystä ja antaa meille suosituksia ja toimintaohjeita puolueettomasti. Meidän ei tarvitse miettiä Operandin omia intressejä, vaan he ovat aidosti luotettavia ja puolueettomia konsultteja, joilla on kokonaisvaltainen tuntemus ja pitkän linjan kokemus valuuttoihin liittyen. Heidän tavoitteenaan ei ole tehdä uusia kauppoja, ja siksi Operandi on aidosti luotettava toimija. Henkilökohtainen palvelu, vahva ammattitaito ja se, että Operandi tekee minkä lupaa, on saanut meidät jatkamaan yhteistyötä vuodesta toiseen, jatkaa Raivio.

Ulkopuolinen asiantuntija vapauttaa yrityksen resursseja

Operandin ja Kiillon välisessä yhteistyössä Operandi tarjoaa suosituksensa, jotka joko hyväksytään tai hylätään. Valuuttasuojausstrategiat eivät ole Kiillon omaa ydintoimintaa, joten talon ulkopuolinen asiantuntija luo turvaa ja vapauttaa resursseja Kiillon henkilöstön päiviin. Suosituksien antamisen lisäksi Operandi huolehtii Kiillon valtuuttamana yhteydenpidosta ja toimenpiteiden konkreettisesta toteuttamisesta pankin kanssa.

–Valuuttasuojauksissa on tarkat eräpäivät. Minun ja Kiillon henkilöstön päivät ovat usein hyvin kiireisiä, joten se, että Operandi huolehtii aikatauluista ja yhteydenpidosta pankkiin vapauttaa huomattavasti meidän resurssejamme. Operandi myös tuntee markkinahinnan, joten yhteistyön ansiosta voimme olla myös varmoja siitä, että hinnat, joilla toimimme, ovat järkeviä. Se, että Operandi huolehtii käytännön toimista, on erittäin iso apu työpäiviämme ajatellen, päättää Raivio.

Kuva: Kiilto.com