Siirry sisältöön
Ota yhteyttä
Lue lisää
Lue lisää
Lue lisää
Lue lisää

Ajankohtaista

Lainasalkku-analyysi – miksi, mitä ja miten?

Yrityksissä ja kuntasektorilla mietitään usein yksittäisiä päätöksiä lainojen kilpailutuksiin, nostoihin ja mahdollisiin suojauksiin liittyen. Mikä saaduista lainatarjouksista on kokonaistaloudellisesti edullisin? Mikä olisi sopiva maturiteetti ja korkosidonnaisuus? Onko nyt oikea hetki lisätä kiinteän koron osuutta? Suojataanko vain nykyisiä lainoja vai pitäisikö miettiä myös tulevien investointitarpeiden rahoituksen korkoriskin ottamista mukaan tarkasteluun?

Lue lisää

Elämmekö kuplassa – rahaa painetaan pää märkänä

”Ovatko keskuspankit vihdoin keksineet ratkaisun ongelmiin Kreikan velkakriisistä Deutsche Bankiin ja USA:n alijäämistä kansallisiin rahoitusvajeisiin?” Tuskin – elämme tällä hetkellä kuplassa, joka väistämättä poksahtaa rikki ennemmin tai myöhemmin.

Mitä meidän tulisi tiedostaa rahan painamiseen liittyen? Lue blogimme ja ota selvää!

Lue lisää

Miksi kunnalla, kaupungilla tai yrityksellä tulisi olla laadukas korkoriski­strategia?

Mitä hyötyä on korkoriskistrategiasta? Mikä sen arvo on? Onko asia edes ajankohtainen, kun korot ovat alhaalla ja lyhyet korot jopa selvästi miinuksella? Eihän kukaan odota korkojen nousevan!

Kyllä, korot ovat historiallisen alhaisella tasolla, mutta samaan aikaan….

Lue lisää

Keskuspankit jatkavat ennätysmäistä elvytystä ja inflaatio on nousussa - pitääkö huolestua?

Operandi Oy:n seniorikonsultti Jan Holmberg summaa viikon blogissamme keskuspankkien ennätysmäistä elvytystä.

”Massiivinen rahan määrän kasvattaminen on johtanut osakekurssien sekä raaka-ainehintojen voimakkaaseen nousuun.”

Lue blogistamme lisää.

Lue lisää

Katsaus menneeseen – uskolla ja tarmolla tulevaan!

”Kuten tiedämme vuosi 2020 oli haastava monelle toimijalle eri aloilla. Asiakkaillemme tärkeissä valuutta- ja korkoriskikysymyksissä suunnitelmallisuuden merkitys korostui entisestään.”
– Hannu Penttinen, Operandi Oy:n toimitusjohtaja

Lue toimitusjohtajamme katsaus vuodesta 2020 ja siitä mitä tältä vuodelta on odotettavissa.

Lue lisää

Ketkä syövät salaa katteistasi? | osa 1

Rahoitusriskien hallinta on paljon muutakin kuin yksittäisiä päätöksiä siitä suojaudutaanko tietyiltä riskiosakokonaisuuksilta ja milloin se tehdään. Lue lisää valuuttariskien hallinnan prosesseista sekä vinkeistä katelaskennan tehostamiseksi.

Blogisarjassa rahoitusriskien hallinnan rautainen ammattilainen Hannu Penttinen käy läpi rahoitusriskien tärkeimpiä osa-alueita.

Lue lisää

Ketkä syövät salaa katteistasi? | osa 2

Kovin harva yritys tekee vain muutaman valuuttamääräisen kaupan vuodessa. Mikäli liiketoimintaan sisältyy valuuttariskiä, ilmenee se monesti kappalemääräisesti vähintään kymmeninä, ellei satoina eri kauppoina. Nämä kaupat puolestaan ovat syntyneet isoista määristä tarjouksia, tilauksia ja ennustettuja volyymeja. Tämän kokonaisuuden hallinta ei ole aina helppoa. Siksi onkin tärkeää, että yrityksessä on tarvittaessa asiantuntijan avulla käyty läpi valuuttavolyymien syntyyn vaikuttavat tekijät.

Lue lisää