Siirry sisältöön

Katsaus menneeseen – uskolla ja tarmolla tulevaan!

 

Kuten tiedämme vuosi 2020 oli haastava monelle toimijalle eri aloilla. Koronaviruspandemia iski kevättalvella kaikella voimallaan ja finanssimarkkinat ajautuivat melkoiseen myllerrykseen, alun pienen epäuskon jälkeen. Pörssikurssit romahtivat melkoisen tylyllä tavalla kunnes keskuspankkien nopeat toimet rauhoittivat tilanteen kevään vaihtuessa kesään. Asiakkaillemme tärkeissä valuutta- ja korkoriskikysymyksissä suunnitelmallisuuden merkitys korostui entisestään. Selkeät strategiset ja operatiiviset toimintaperiaatteet ja -tavat ovat muutoinkin ainoa mahdollinen tapa selvitä finanssimarkkinoiden myrskyissä. 

Kevään rajujen tapahtumien jälkeen markkinat sulattelivat tapahtunutta pitkään hakien näkymää siihen, että miten pitkään epidemia kestäisi sekä mitkä tulisi olemaan sen taloudelliset kerrannaisvaikutukset. Usko palasi vuoden edetessä, ja tällä hetkelläkin konsensus on melko lailla se, että tästä ollaan hiljalleen selviämässä rokotuksien avulla. Odotettavissa on, että vuosi 2021 tulee näyttämään paljon paremmalta 

Onko tulevaisuus nyt sitten ”kiveen hakattu” ja voimme huokaista helpotuksesta? Historian valossa kriisejä tulee aina tietyin väliajoin. Markkinaliikkeet yllättävät aina nopeudellaan ja rajuudellaan. Tästä syystä johtuen onkin ensisijaisen tärkeää, että yrityksellä on reagointi- ja sopeutumiskykyä muutoksiin niin markkinoilla kuin liiketoiminnankin puolella. Isoissa liikkeissä reagointi tapahtuu muutoin valitettavasti liian usein liian myöhään, ja se tulee keskimäärin sangen kalliiksi. 

Operandi jatkaa vuoteen 2021 täynnä tarmoa ja uskoa siihen, että yritysten ja kuntasektorin rahoitusriskien hallinnassa on paljon kehittämistarpeita. Olemme niissä mukana aktiivisena ja erityisesti puolueettomana kumppanina asiakkaillemme. Tulemme mm. järjestämään useita ajankohtaisia webinaareja riskienhallinnan eri osa-alueista. Seuraava webinaarimme on jo 4.2.2021 aiheena valuuttariskien hallinta vallitsevassa markkinatilanteessa.  

Kun mietit oman organisaatiosi rahoitusriskienhallinnan kysymyksiä ja reittisuunnitelmia vuodelle 2021, ota ihmeessä myös meihin yhteyttä. Palvelemme asiakkaitamme yli 20 vuoden kokemuksella Suomen suurimpana pankeista riippumattomana rahoitusriskien hallinnan senioritason asiantuntijayrityksenä. Selvällä suomen kielellä tämä tarkoittaa sitä, että valitsemalla meidät yhteistyökumppaniksi, säästät selvää rahaa ja aikaa!  

Kiitän lopuksi vielä erikseen kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme vuodesta 2020. Teemme tämän yhdessä, vuodesta toiseen ja kaikissa markkinatilanteissa! 

Hannu Penttinen

Upeaa ja menestyksekästä vuotta 2021 toivottaen,

Hannu Penttinen
Toimitusjohtaja, Operandi Oy