Siirry sisältöön
Ota yhteyttä
Lue lisää
Lue lisää
Lue lisää
Lue lisää

Korkomarkkinakommentti toukokuu 2023

3.5.2023

Keskuspankkien kiristynyt rahapolitiikka on näkynyt korkomarkkinoilla lyhyiden ja pitkien korkojen nousuna. Euribor-korot ovat kivunneet tasaisesti ylöspäin ja 6kk euribor on +3,65 % ja 12kk euribor +3,88 %. Tuoreimmat inflaatiotilastot euroalueelta osoittavat, että inflaatio jatkuu vielä sitkeänä. Euroalueen inflaatio oli huhtikuussa (ennakkoarvio) +7,0%, eli hivenen korkeampi kuin maaliskuussa (+6,9 %). Pohjainflaatio oli huhtikuussa +5,6 %. Yhdysvalloissa inflaatio oli maaliskuussa +5,0 % ja pohjainflaatio +5,6 %.

Yhdysvaltain keskuspankki Fedin odotetaan nostavan ohjauskorkoa tänään 3.5. (illalla Suomen aikaan) +0,25 %:lla +5,25 %:iin. Euroopan keskuspankin odotetaan huomenna 4.5. nostavan ohjauskorkoja +0,25 %:lla +3,75 %:iin.

Korkomarkkinoilla Saksan 10-vuoden korko on viime aikoina heilunut melko voimakkaasti ja on nyt 2,38%:ssa. USA:n pitkä korko (10-vuoden obligaatio) on +3,54 %:ssa. Pankkien kaatuminen Yhdysvalloissa (Silicon Valley Bank, Signature Bank ja First Republic) aiheuttaa ylimääräistä jännitettä. Tilanne korkomarkkinoilla jatkuu siis hyvin jännittyneenä ja nousupaineet eivät ole vielä hellittämässä. Uskomme, että lyhyet ja pitkät korot jatkavat kipuamistaan, koska keskuspankkien on jatkettava koronnostojaan tavoitteena noin kahden prosentin hintavakauden saavuttaminen.